Altıncı ayını dolduran bebeklerin ek gıdaya geçiş sürecinde annelerin en merak ettiği konulardan biri hangi besinlerin bebekler için sağlıklı olup olmadığıdır. Bunlardan biri de hurmanın bebekler için uygun olup olmadığıdır. Hurma, bünyesinde barındırdığı B1 ve B2 vitaminleri ile karaciğerin güçlenmesini sağlar ve boğaz ağrısı, öksürük gibi problemlere karşı birebirdir.
Hurmanın Bebeklere Faydaları
Hurma, ayrıca demir içeriğinden dolayı kansızlığı da iyi gelir. Üstelik içeriğinde bol miktarda kalsiyum ve fosfor bulunan hurma, bebeklerin kemik gelişimine iyi gelirken, kemik hastalığına karşı da direnç sağlar. Bu nedenle bebekler için bir gün içerisinde en fazla 2 adet hurma yedirerek bir taraftan sağlıklı beslenmesini, diğer taraftan da hastalıklardan korunmasını sağlayabilmek mümkündür.
Bazıları istisna olmak üzere pek çok uzman doktor, 6 ayını dolduran bebekler için hurma tüketimini önermemektedir. Bu dönemde bebeklerin ilk olarak alması gereken ek gıdanın yoğurt olduğu, anne sütü, meyve suyu, sebze suyu, pekmez ve yumurta sarısının verilmesi önerilir. Bu nedenle bir bebeğin ilk hurması, 8 ayını doldurduğunda yedirilmelidir. Rafine şeker yerine çocukların ve bebeklerin yemeklerini tatlandırmak adına kullanılabilecek ve oldukça faydalı doğal bir tatlandırıcı görevi üstelenen hurma, aynı zamanda yüksek oranda lif içermesi sebebiyle de bebekler için hazımsızlık, kabızlık gibi problemlerine büyük bir çözüm olacaktır.
Bebeklere özel hurma ile yapılan mamaların hazırlanışı oldukça kolay olmak ile beraber oldukça da pratiktir. Ancak bünyesinde yüksek oranda şeker olmasından dolayı bebeklere çok da fazla verilmemesi gereklidir. Öte yandan piyasada mevcut bulunan hurmaların şeker ile yumuşatılıyor olmasından ötürü hurma satın alınırken içindekiler bölümünün okunması ya da satın alınan yerde çalışanlara danışılması gereklidir.
Bebeklere Hurma Nasıl Yedirilir?
Bebeklerin tüketimi için bir adet hurma robottan geçirilmeli ve püre haline getirilerek verilmelidir. Büyük bebeklerde ise, çekirdeği çıkarıldıktan sonra eline verilebilir. Ancak yine de ebeveynlerinin gözetiminde olmalıdır.